Presă
Ionuț Albu, CEO & Co-founder Art Games la ZF Tech Day:
Ţintim să ajungem la afaceri de 1,5 mil. euro anul acesta. Avem în portofoliu soluţii de digitalizare în domeniul artei şi în sectorul financiar-bancar. Iar acum lucrăm la o nouă soluţie de identificare în online
Compania locală Art Games, parte din grupul Artmark, activ în domeniul licitaţiilor de artă, şi-a propus să ajungă anul acesta la afaceri de 1,5 milioane euro, mai mult decât dublu comparativ cu 2023, când a înregistrat o cifră de afaceri de 700.000 de euro. Compania şi-a început activitatea cu soluţii de digitalizare în domeniul artei şi a continuat apoi să se extindă cu precădere în zona financiar-bancară. Mai exact, Art Games are în portofoliul său platforma Artmark de licitaţii online de artă, sistemul eVote de participare şi vot online pentru companiile listate la bursă şi platforme pentru leasing dezvoltate pentru BCR Leasing şi Moov Leasing.
Ionuț Albu, CEO & Co-founder Art Games, interviu în Economica.net:
Art Games, parte a grupului Artmark, vrea să ducă licitațiile în timp real în Grecia și Turcia și până în Asia. Ionuț Albu, CEO și fondator: Va contribui la creșterea veniturilor Art Games și la consolidarea prezenței noastre
Art Games a apărut în 2008 ca parte a casei de licitații Artmark, iar în 2013 s-a desprins de aceasta într-o companie de sine stătătoare, și a devenit un centru de servicii de IT integrat pentru toate companiile Grupului. În prezent, Artmark Holding deține în continuare un pachet majoritar la Art Games, care are în portofoliul de clienți companii din piața de capital și Finance, Pharma.
”Art Games își are originile în 2008, odată cu lansarea casei de licitații Artmark, astăzi principalul marketplace cultural din piața de artă din România. Alexandru Bâldea, co-fondator Artmark, m-a cooptat în echipă ca director al Departamentului de IT și Inovare. Obiectivul nostru a fost unul foarte clar: să contribuim la dezvoltarea tehnologică a companiei și la transformarea digitală a unui domeniu extrem de conservator, comerțul cu artă”, povestește Ionuț Albu despre începuturile companiei.
Ionuț Albu, CEO & Co-founder Art Games, interviu în Economica.net:
AI ar putea sprijini dezvoltarea economică și socială a României. Este necesară o schimbare de mentalitate la nivelul administrației publice
”AI ar putea sprijini dezvoltarea economică și socială a României, și, în plus, ar oferi și oportunități extraordinare pentru inovație și progres tehnologic în diverse domenii, făcând viața cetățenilor mai bună și mai sustenabilă”, a spus Ionuț Albu, într-un interviu pentru Economică.net.
Compania Art Games, parte din grupul Artmark, activ în domeniul licitaţiilor de artă, şi-a propus să ajungă anul acesta la afaceri de 1 milion de euro, o creștere de circa 43% comparativ cu 2023, când a înregistrat o cifră de afaceri de 700.000 de euro. Compania şi-a început activitatea cu soluţii de digitalizare în domeniul artei şi a continuat apoi să se extindă cu precădere în zona financiar-bancară, dar și pharma și are în vedere expansiunea în regiune, dar și în Asia.
Albu a identificat mai multe aplicații în care inteligența artificială poate transforma modul în care românii trăiesc și lucrează.
”AI ar trebui privit ca un instrument care ne ajută să fim mai eficienți și să inovăm, de aceea rolul lui este important în orice domeniu, de la artă, piața de capital, HR, IT, la sănătate, transporturi și agricultură. Bineînțeles, mai este până atunci, dar ne permitem să gândim în viitor”, spune acesta.